Ferguson pareert kritiek Pardew met jij-bak

Peterselieman

Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson vindt dat zijn collega Alan Pardew van Newcastle United naar zichzelf moet kijken. "Het is echt ongelofelijk dat hij kritiek op mij heeft. Hij is de ergste als het aankomt op het lastigvallen van scheidsrechters." Pardew wil Ferguson gestraft zien voor zijn hevige protest in het onderlinge treffen van woensdag.

Aanleiding voor het moddergooien is het omstreden tweede doelpunt van Newcastle. Scheidsrechter Dean keurde het eigen doelpunt van Jonny Evans aanvankelijk af vanwege hinderlijk buitenspel van Newcastle-spits Papiss Cissé, maar kwam later terug van die beslissing. Ferguson liet in woord en gebaar weten het daarmee niet eens te zijn.

Twee dagen later stelt Ferguson dat zijn gedrag wordt 'opgeblazen'. "Ja, ik reageerde emotioneel, maar ik ging niet buiten mijn boekje." Pardew en Newcastle, die zijn gedrag ter discussie stelden, krijgen er op zijn wekelijkse perspraatje flink van langs. "Het is jammer, maar ik ben de manager van de beroemdste club ter wereld. Niet van Newcastle, een kleine club uit het noordoosten."

United won het duel uiteindelijk met 4-3, door een treffer van Javier Hernandez in blessuretijd. De Red Devils maakten in totaal driemaal een achterstand goed. Robin van Persie maakte zijn dertiende competitietreffer.