Duitser Holtby gaat Schalke verlaten

Frank (franklop)

Lewis Holtby vertrekt aan het eind van het seizoen bij Schalke 04. De 22-jarige Duitser heeft de clubleiding laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen, meldt Schalke vrijdag. De club uit Gelsenkirchen hoopte dat de aanvallende middenvelder het voorbeeld zou volgen van Klaas-Jan Huntelaar, die vorige week tot 2015 bijtekende.

Manager Horst Heldt betreurt het aanstaande vertrek van Holby. "We wilden dat Lewis zijn toekomst ook na dit seizoen bij Schalke zag. Maar net als Klaas-Jan heeft hij een persoonlijke beslissing gemaakt die we moeten respecteren." Wil Schalke nog geld verdienen aan Holtby, dan moet hij in de komende transferperiode verkocht worden.

Zeer waarschijnlijk verkast Holtby naar de Premier League. De drievoudig Duits international liet al doorschemeren vanwege zijn Engelse wortels graag in die competitie actief te willen zijn. Naar verluidt volgen Arsenal en Liverpool de ontwikkelingen rondom Holtby nauwgezet.

Schalke nam Holtby in 2009 over van Alemannia Aachen. Na uitleenbeurten bij VfL Bochum en FSV Mainz 05 brak hij vorig seizoen definitief door bij de Königsblauen. Inmiddels heeft Holtby 53 competitieduels en negen doelpunten achter zijn naam staan.