[NBA] Superieure Clippers verslaan ook Celtics

Peterselieman

Los Angeles Clippers heeft voor het eerst in vier NBA-seizoenen vijftien wedstrijden op rij gewonnen. De koploper van de Western Conference versloeg in eigen stadion Boston Celtics, het team dat in het seizoen 2008-2009 voor het laatst een dergelijke serie neerzette en uiteindelijk na negentien opeenvolgende zeges strandde.

De Clippers waren werkelijk superieur tegen de Celtics. Niet alleen was het verschil in de uitslag aanzienlijk (106-77), daarnaast stond de succesvolle formatie geen moment in de wedstrijd op achterstand. Clippers-forward Matt Barnes werd topscorer met 21 punten, zijn beste seizoensproductie.

De Clippers worden nog altijd op de huid gezeten door Oklahoma City Thunder. De nummer twee van het westen versloeg na verlenging Dallas Mavericks: 111-105. Voor de winnende ploeg was het de elfde thuiszege op rij.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de goede serie zou eindigen. Met nog zeven minuten te gaan hadden de Mavericks een voorsprong van tien punten. Onder aanvoering van Kevin Durant, uiteindelijk topscorer met veertig punten, rechtte de thuisploeg de rug.

Oklahoma boekte zijn 22e zege in 28 duels dit seizoen. Alleen de Clippers doen het vooralsnog beter, met een overwinning meer in 29 wedstrijden.