De la Rosa wil weer testrijder worden

Peterselieman

Pedro de la Rosa wil graag in de Formule 1 actief blijven. De 41-jarige Spanjaard zit momenteel zonder werd vanwege het failliet gaan van het HRT F1 Team. Mogelijk kan hij terugkeren naar de rol van testrijder die hij in het verleden al meerdere malen op zich nam.

De la Rosa sprak met Marca over het over de kop gaan van HRT. "Ik ken de details niet en heb nog altijd niks officieels vanuit het team vernomen, maar ik geloof niet dat het project nog kan worden doorgezet. Het was een ambitieuze, maar ook zeer lastige onderneming, waarvoor we ons allemaal volledig hebben ingezet en alles hebben gegeven. Uiteindelijk heeft al ons harde werk echter niet mogen baten en zijn we er met z'n allen verantwoordelijk voor dat het geen succes is geworden."

De Spanjaard weet dat het economische tij het team niet mee heeft gezeten en daarom neemt hij het team niets kwalijk. Hij wil nu weer testrijder worden, zoals hij van 2003-2009 en in 2011 bij McLaren was. In de tussentijd racete hij een half seizoen voor Sauber.

Een terugkeer bij McLaren acht De la Rosa niet realistisch. "Ik ben niet loyaal geweest aan McLaren en moet dus weer van nul af aan beginnen, maar dat is normaal. Ik heb er vertrouwen in dat ik ergens als testrijder aan de slag kan, al zijn er natuurlijk geen garanties."

Mocht hij niet meer in de Formule 1 terecht kunnen, dan is er voor de Spanjaard geen man overboord. Dan gaat hij nieuwe doelen in het leven zoeken, want de hele dag thuis rondhangen is niets voor hem.