Raiola: "Ik noem Cruijff geen demente eikel meer"

Niels (DerMeister)

Zaakwaarnemer Mino Raiola is teruggekomen op zijn scheldpartij richting Johan Cruijff. Maar hij blijft wel bij zijn standpunt.

De invloedrijke spelersmakelaar noemde Cruijff een tijdje terug "een demente eikel", naar aanleiding van enkele uitspraken. Hij heeft daar nu spijt van. "Als je een fout maakt, moet je ook je excuses durven aan te bieden", begon hij tegenover BNR Nieuwsradio.

"Ik had het woord dement niet mogen gebruiken. Dat is een ernstige ziekte, die een hele hoop mensen hebben. Eigenlijk mag je dat zo niet zeggen. Ik heb een vader van dezelfde leeftijd als Johan. Als die zo genoemd zou worden, zou ik het ook niet leuk vinden. Ik zal hem nooit meer dement noemen."

Raiola - onder meer vertegenwoordiger van Mario Balotelli en Zlatan Ibrahimovic - blijft wel bij zijn mening over Cruijff. Die zou de voetbalwereld gesloten willen houden. "Hij heeft zoiets van 'laten we ervoor zorgen dat ex-voetballers in hoge posities terechtkomen omdát ze ex-voetballers zijn'. Niet omdat ze iets bewezen hebben. Zijn club Barcelona wordt niet geleid door ex-voetballers hoor. Dat is wat ik bedoel als ik zeg dat Nederland stopt met nadenken."

Als voorbeeld haalde hij AC Milan aan. "Deze club won in de laatste 25 jaar 27 titels. Tussen neus en lippen door werd 'meneer Cruijff' met 4-0 verslagen in Athene. AC Milan is nog nooit geleid door ex-voetballers."