[NBA] Miami Heat te sterk voor Bobcats

zoem

Miami Heat heeft Charlotte Bobcats woensdag in de NBA met 105-92 aan de kant gezet. Dwyane Wade was met 29 punten, negen rebounds en vijf assists van grote waarde voor de ploeg uit Florida. LeBron James liet zich met 27 punten, twaalf rebounds en acht assists ook niet onbetuigd.

Miami nam al snel een behoorlijke voorsprong, maar zag Charlotte in het derde kwart dichterbij komen. In het laatste kwart bleef Miami uiteindelijk makkelijk overeind. Door de zege komt de ploeg op twintig overwinningen.

Alleen New York Knicks kan Miami in de Eastern Conference volgen. De Knicks waren met 99-97 nipt te sterk voor Phoenix Suns. J.R. Smith gooide zijn team tijdens de afsluitende zoemer naar de overwinning, nadat hij de stand even daarvoor gelijk had getrokken.

Met 27 punten, zes rebounds en vijf assists was Smith ook nog eens de belangrijkste man voor de New Yorkers. Jared Dudley liet met 36 punten van zich spreken voor de verliezende partij.

Los Angeles Lakers bleek niet opgewassen tegen Denver Nuggets: 126-114. De veertig punten die Kobe Bryant wist te scoren bleken niet genoeg voor de Californiërs. Kenneth Faried was met 21 punten en vijftien rebounds belangrijk voor de Nuggets. De Lakers, NBA-kampioen in 2009 en 2010, staan nu op veertien overwinningen en vijftien verliespartijen. Denver won er zestien en trok veertien keer aan het kortste eind.