Aké: "Ik was wel zenuwachtig"

Boris (borisz)

Nathan Aké debuteerde woensdag op 17-jarige leeftijd tijdens Boxing Day voor Chelsea. De middenvelder mocht enkele minuten meespelen tegen Norwich City.

De Londenaren waren met 0-1 te sterk voor Norwich en enkele minuten voor tijd gaf Rafael Benítez de jonge Nederlander een kans. "Ik was wel zenuwachtig toen ik geroepen werd. Maar het was 1-0, dus ik dacht ik moet mijn taak gewoon doen", aldus Aké op de officiële website van zijn belangenbehartiger Forza Sports Group.

"De trainer gaf een paar opdrachten mee en hij zei dat ik moest genieten. Na afloop feliciteerde de spelers mij, dit was erg leuk", vervolgt Aké zijn verhaal. De middenvelder, die ook in de defensie uit de voeten kan, doorliep in het verleden de jeugdopleiding van Feyenoord en ADO Den Haag. In 2011 stapte hij over naar de Chelsea Academy.

Aké zat tegen Leeds United in de League Cup en tegen Aston Villa in de Premier League ook al op de bank, maar woensdag kwam het daadwerkelijk tot een debuut. "Natuurlijk ben ik nu hartstikke blij en trots, maar tegelijkertijd realiseer ik me dat ik hard moet blijven werken. Want dit is pas het begin."