Van Persie: "Van Marwijk een topmens"

Peterselieman

Robin van Persie kijkt met veel plezier terug op zijn periode onder oud-bondscoach Bert van Marwijk. De aanvaller heeft zich gestoord aan sommige kritiekpunten op de keuzeheer.

Na het mislukte EK-avontuur van Oranje in Polen en Oekraïne besloot Van Marwijk de handdoek in de ring te gooien. De oefenmeester kreeg vervolgens vanuit de Nederlandse media veel kritiek te verwerken. Zo zouden de Oranje-spelers niet topfit zijn geweest en was bovendien de sfeer binnen de spelersgroep niet optimaal. Van Persie nam het in gesprek met RTV Rijnmond op voor Van Marwijk.

"Ik vind sommige kritiek richting hem zwaar onterecht. Dat zijn precies dezelfde mensen die twee jaar terug allemaal de polonaise liepen en op een bootje zaten in Amsterdam. Die mensen gaan dan nu in één keer anders praten. Dus dat zegt meer over die mensen dan over Bert van Marwijk als trainer en als mens. Hij is een topmens en een toptrainer", aldus de spits van Manchester United.

"Ik heb een hele fijne tijd gehad met Van Marwijk", vervolgt Van Persie. "Ik heb er altijd een bloedhekel aan als mensen dan in één keer gaan roepen dat de nieuwe bondscoach zo verfrissend werkt en noem het allemaal maar op. Zo zit ik niet in elkaar. Ik vind dat hij het fantastisch heeft gedaan."