Tientallen leden drugsbende aangehouden

Redactie

In een langlopend drugsonderzoek in de regio Den Haag zijn dit jaar 31 verdachten aangehouden. In het onderzoek, dat vorig jaar begon, zijn ruim vijfduizend xtc-pillen en ruim 150 kilo cocaïne in beslag genomen, meldt de politie maandag.

De verdachten zouden onder meer zitten achter een grote bloemenroof begin dit jaar. Op de Naaldwijkse bloemenveiling werd honderdduizend euro aan bloemen geroofd. Dat heeft de drugsbende volgens de politie gedaan om er drugs in te verstoppen, zodat die gemakkelijker naar het buitenland kunnen worden gesmokkeld.

Vier verdachten zijn inmiddels veroordeeld. Zes anderen zitten nog vast. Negentien verdachten zijn op vrije voeten gesteld, maar worden nog wel verdacht.

De politie spreekt van zeven hoofdverdachten. Zij zouden betrokken zijn geweest bij diefstal en drugshandel in binnen- en buitenland. Een verdachte woonde in Curaçao, maar werd aangehouden in Nederland.

Bij het onderzoek hield een observatieteam geregeld de gangen van de verdachten in de gaten. Ook werd samengewerkt met andere politieregio's, de douane en de kustwacht van de Rotterdamse haven. Veertien woningen, bedrijfspanden en voertuigen zijn doorzocht. Daarbij werden naast de al genoemde drugs onder meer 34 kilo geperste hennep, 54 kilo hennepplanten en vier vuurwapens met munitie gevonden. Verder spreekt de politie van geldbedragen en dure horloges.