Ook tweede stadion WK voetbal 2014 opent deuren

Peterselieman

Ook het tweede stadion voor het WK voetbal 2014 in Brazilië is klaar. Vrijdag opende het Estadio Mineirão in Belo Horizonte zijn deuren. Het onderkomen van Cruzeiro en Atlético Mineiro werd de afgelopen tweeënhalf jaar voor een bedrag van ongeveer 250 miljoen euro gerenoveerd.

Het Estadio Mineirão is samen met het zondag opgeleverde Estadio Castelão in Fortaleza het enige van twaalf stadions dat voor de afgesproken deadline klaar is. Het stadion in Belo Horizonte, dat plaats biedt aan 62.000 toeschouwers, is gastheer van drie wedstrijden voor de Confederations Cup en zes op het WK.

De afronding van de andere tien stadions laat nog even op zich wachten. Het stadion in Salvador volgt in februari en de voetbaltempels in Brasilia, Recife en het Maracaña in Rio de Janeiro zijn in april gereed, liet de organisatie eind vorige maand weten. Voor de overige zes stadions is nog geen specifieke openingsdatum genoemd.

Het wereldkampioenschap in het Zuid-Amerikaanse land staat over twee jaar van 12 juni tot 13 juli op het programma. Het is na 1950 de tweede keer dat Brazilië het WK organiseert.