'Nissan stopt als sponsor Radioshack'

Niels (DerMeister)

Autofabrikant Nissan stopt als co-sponsor van de Radioshack-Nissan-Trek-wielerploeg. Dat schrijft de Luxemburgse krant Le Quotidien. Het Japanse bedrijf, dat nog een contract had tot het einde van volgend jaar, voldoet wel aan de financiële verplichtingen, maar verdwijnt van de shirts van de Luxemburgse formatie en zou ook geen autosponsor meer zijn.

De Radioshack-Nissan-Trek-ploeg is direct gelinkt aan het schandaal rond Lance Armstrong. De fusieploeg, die vorig jaar voortkwam uit Radioshack en Nissan-Trek, werd tot enkele maanden geleden geleid door Johan Bruyneel. De Belgische ploegleider wordt door de Amerikaanse antidopingautoriteit Usada ook aangeklaagd. Hij heeft echter wel besloten zich te verdedigen.

Radioshack was de laatste ploeg van de in ongenade gevallen Armstrong. De Amerikaan werkte jarenlang samen met Bruyneel.

Radioshack-Nissan-Trek is bovendien de ploeg van de broers Schleck. Fränk werd tijdens de Tour de France betrapt op een middel dat als maskeringsmiddel kan worden gebruikt. Hij hoort eind januari of dat hem een schorsing oplevert.

Nissan is de tweede grote sponsor die zijn biezen pakt uit de wielersport. Rabobank ging de Japanners voor.