Weer wedstrijd Buitenboys en Nieuw Sloten

Redactie

Voetbalclubs sc Buitenboys en Nieuw Sloten spelen binnenkort gewoon weer tegen elkaar. Dat hebben beide besturen besloten na een gesprek donderdagavond over de fatale mishandeling van een 41-jarige grensrechter van Buitenboys.

"Het was een open en eerlijk gesprek. Ik had er een goed gevoel over toen we klaar waren", zei voorzitter van Buitenboys Marcel Oost na afloop tegen Omroep Flevoland. Volgens hem was het in het begin lastig en soms ook emotioneel. "Zij schamen zich voor wat gebeurd is", aldus Oost.

Binnenkort spelen de twee clubs voor het eerst weer tegen elkaar. De C1 van Buitenboys gaat dan op bezoek bij Nieuw Sloten. Beide besturen zijn dan aanwezig om het duel zo goed mogelijk te begeleiden. "Het is toch een aparte wedstrijd voor allebei de verenigingen. Daar zullen we op een gepaste manier mee omgaan", zegt Oost.

De twee verenigingen gaan verder samenwerken om incidenten in de toekomst te voorkomen. Bij het incident begin deze maand kwam de grensrechter Richard Nieuwenhuizen om het leven toen hij werd mishandeld door spelers van Nieuw Sloten. Zes jongens en een man van 50 zitten nog vast.