Samuel L. Jackson heeft hoofdrol in remake Kite

Borizzz

Samuel L. Jackson gaat een hoofdrol spelen in de Amerikaanse speelfilmremake van de Japanse animefilm Kite. Dat zegt de acteur tegen website movies.com. Kite gaat over een puberend weesmeisje dat wordt opgevoed door de detective die belast is met het onderzoek op de moord van haar ouders.

Vanuit een groeiende onvrede over het machteloze rechtssysteem besluit de detective haar op te leiden tot nietsontziende huurmoordenares, die buiten de wet om orde op zaken kan stellen. Een jong meisje lijkt immers niet verdacht. Waarschijnlijk gaat de 63-jarige Jackson de rol van de detective spelen.

"Als ik met RoboCop klaar ben, begin ik met de opnames van Kite in Johannesburg", laat de acteur enthousiast weten. In de remake van Paul Verhoevens klassieker uit 1987 speelt hij de rol van mediamagnaat Pat Novak.

Een officiële startdatum van Kite is echter nog onbekend. Na RoboCop staan verder in ieder geval een rol als George Washingtron in Tarzan en een terugkeer als Nick Fury in de superheldenfilm Captain America: The Winter Soldier op het programma.

Jackson heeft sowieso een boordevolle agenda. Zo is hij vanaf 17 januari te zien in de western Django Unchained van Quentin Tarantino. Ook rondde hij onlangs de opnames van de actiefilm Oldboy af, net als Kite een remake, maar dan van een Koreaanse film uit 2003.

Daarnaast liet Jackson weten dolgraag terug te willen keren als jedimeester Mace Windu in de onlangs aangekondigde nieuwe Star Wars-films.

Kite werd in Japan oorspronkelijk uitgebracht in twee delen van dertig minuten. Voor de buitenlandse markt werd de film echter uitgebracht als één geheel van een uur. De speelfilm met Jackson wordt uitgebreid tot een volwaardige bioscooplengte.


Samuel L. Jackson heeft hoofdrol in remake Kite (Foto: Novum)