Van Egmond: "Niet handig van Gözübüyük"

Boris (borisz)

Serdar Gözübüyük zal zijn bandje met 'respect' in het vervolg voor zichzelf moeten houden. De scheidsrechter is tot de orde geroepen door de KNVB. 

Tijdens FC Groningen - VVV-Venlo was trainer Robert Maaskant het niet eens met een arbitrale beslissing en liet dat blijken ook. Gözübüyük liep vervolgens naar hem toe, zei niets en toonde alleen het armbandje met 'respect'.

"We zijn ervan overtuigd dat het statement goed bedoeld was, maar het was niet handig", zegt hoofd scheidsrechterszaken Dick van Egmond in het Algemeen Dagblad. "Het is niet de bedoeling dat scheidsrechters dit soort beslissingen in hun eentje nemen."

Maaskant kon de actie van Gözübüyük niet waarderen en hij werd bijgestaan door zijn collega's. "Zo zie je maar hoe ver arbiters en voetbaltrainers van elkaar afstaan", aldus AZ-trainer Gertjan Verbeek dinsdag in De Telegraaf.

"Alle trainers verafschuwen het, alle scheidsrechters staan achter Gözübüyük. Ik hou mijn spelers altijd voor, dat ze op hun taak moeten zijn. Als je dit van tevoren plant, ben je alleen maar bezig met afleiding en niet met de wedstrijd. Vandaar aan het begin ook die rode kaart (voor Leandro Bacuna, red.) die nu geseponeerd is."