De Jong: "Soms moet het uit een corner"

Wessenator

Ajax-aanvoerder Siem de Jong wist dat Ajax niet zonder moeite van Willem II won. De 2-4 overwinning kwam tot stand mede door een kopbal uit een corner.

Ajax kwam in de eerste helft met 0-2 voor door doelpunten van Siem de Jong en Danny Hoesen. "In de eerste helft is er niks aan de hand en komen we op 0-2. We konden daardoor voetballen, maar gaven de voorsprong toch weg", aldus aanvoerder De Jong tegen Eredivisie Live. "Ze maken twee keer uit het niets een doelpunt en daarom ga je met 2-2 de rust in. Dan weet je dat het moeilijk wordt."

Moeilijk werd het inderdaad voor Ajax, dat pas twintig minuten voor tijd op 2-3 kwam via een kopbal van Niklas Moisander uit een corner. "We kregen wel kansen na rust, maar het was moeizaam. Soms moet het uit een corner. We scoren dit seizoen veel uit hoekschoppen en weten dat we dit goed kunnen."

Vervolgens tekende invaller Jody Lukoki voor de 2-4 in de slotfase. "Gelukkig valt de 2-4 nog anders gaan zij het met hoge ballen proberen en wordt het nog billenknijpen. We hadden de voorsprong voor rust eigenlijk moeten uitbouwen en Willem II niet terug laten komen."