'Tottenham wil Eriksen in de winterstop halen'

donroyco

Christian Eriksen wordt door veel (top)clubs in de gaten gehouden. Eén daarvan is Tottenham Hotspur. De Londenaren zijn bereid een bod uit te brengen op de Deen. Tottenham is volgens de London Evening Standard van plan om diep in de buidel te tasten voor de Ajacied.

Eriksen liet eerder al weten dat weinig heil ziet in een contractverlenging bij Ajax. De Amsterdammers zouden ruim twintig miljoen euro willen ontvangen voor de Deen. Het is niet duidelijk hoeveel Tottenham wil betalen.

Ajax zou wel bereid zijn om mee te werken aan een transfer, zodra de transfersom naar wens is. Eriksen kan na Jan Vertonghen de tweede Ajacied zijn die in korte tijd van Amsterdam naar Noord-Londen verhuist. De Belg verruilde afgelopen zomer Ajax voor Tottenham. Vertonghen is sinds zijn overstap een vaste waarde bij de Spurs.

Eriksen is niet de enige middenvelder die wordt gelinkt aan Tottenham. Ook de namen van Wesley Sneijder en João Moutinho (FC Porto) zijn al gevallen bij de Premier League-club. Manager André Villas-Boas liet eerder al doorschemeren graag een creatieve middenvelder aan de selectie toe te willen voegen.