Swansea geeft geblesseerde Taylor nieuw contract

Frank (franklop)

Swansea City heeft Neil Taylor een steuntje in de rug gegeven in zware tijden. Het contract van de verdediger, die de rest van het seizoen met een enkelblessure is uitgeschakeld, is vrijdag met een jaar verlengd. De tienvoudig international van Wales staat daardoor tot de zomer van 2016 onder contract in het Liberty Stadium.

De 23-jarige Taylor is blij dat Swansea ondanks zijn zware blessure gemaakte beloftes nakwam. De verdediger brak begin september op drie plaatsen zijn enkel, maar dat was voor zijn werkgever geen belemmering voor een nieuwe verbintenis.

"We spraken al over een nieuw contract voordat ik mijn enkel brak, maar als zoiets gebeurt, is het altijd nog maar afwachten hoe het afloopt", spreekt Taylor op de clubsite. "Alle eer aan de club dat ze hun woord hebben gehouden."

Taylor is al de tweede Swansea-verdediger in korte tijd wiens contract wordt opgewaardeerd. Eerder werd de verbintenis van Ashley Williams tot medio 2015 opengebroken. Taylor is bezig aan zijn derde seizoen bij Swansea, dat hem begin 2010 overnam van Wrexham.

Swansea presteert ook zijn tweede jaar in de Premier League uitstekend. Na de elfde plek van vorig seizoen staat de ploeg van Michael Laudrup nu achtste. De club heeft met Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Kemy Agustien en Jonathan de Guzman vier Nederlanders onder contract staan.