Mido mogelijk al weg bij Barnsley

Boris (borisz)

Mido moet Barnsley mogelijk na een half jaar al verlaten. De Egyptenaar kwam tot nu toe pas één keer in actie voor de club uit de tweede profdivisie van Engeland.

Barnsley contracteerde Mido in juni, maar vanwege blessures en overgewicht speelde hij pas één wedstrijd. "Ik heb een hoop mensen genegeerd toen ik hem aantrok, maar hij heeft nog niets laten zien. Het is jammer dat hij zijn carrière hier geen nieuwe impuls heeft kunnen geven", zegt manager Keith Hill tegen de BBC.

De club denkt er dan ook over om de oud-Ajacied te laten gaan. "We discussiëren daar momenteel over met zijn zaakwaarnemers", aldus Hill. Na zijn twee jaar bij Ajax begon Mido aan een Europese tocht langs veel verschillende clubs, waar hij het nooit lang uithield. De spits speelde onder meer voor Olympique Marseille, AS Roma en Tottenham Hotspur.

Als tiener werd Mido door Ajax weggehaald bij AA Gent. In augustus 2010 keerde hij tijdelijk terug in Amsterdam, maar ook Martin Jol kreeg de 29-jarige Egyptenaar niet aan het voetballen. Mido speelde 51 interlands, waarin hij negentien keer trefzeker was.