[NBA] Heat verliest in eigen huis van Warriors

Niels (DerMeister)

Miami Heat heeft woensdag in eigen huis een nederlaag geleden tegen Golden State Warriors. De titelverdediger in de NBA was met 97-95 de mindere van de ploeg uit Oakland. Voor de Warriors was het de vijfde uitzege op rij. Miami leed pas zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen. De ploeg blijft achter de Knicks wel de beste ploeg in het oosten.

Eerstejaarsprof Draymond Green bezorgde de Warriors met nog ruim een seconde op de klok de winst. Klay Thompson werd met 27 punten topscorer bij de winnende ploeg. David Lee voegde 22 punten en dertien rebounds toe aan de zege. Jarret Jack noteerde twintig punten voor de ploeg uit Californië.

Aan de kant van Miami was het supervedette LeBron James die voor de 25e keer op rij meer dan twintig punten scoorde. James was ditmaal goed voor 31 punten. Ook Chris Bosh met 21 punten en Dwyane Wade met veertien punten waren redelijk op dreef. De slecht scorende bank van de regerend kampioen was uiteindelijk beslissend.

Oklahoma City Thunder boekte tegen New Orleans Hornets alweer de achttiende zege van het seizoen en de negende op rij. De verliezend finalist van vorig jaar won thuis met 92-88. De beste ploeg van dit seizoen uit de NBA kreeg de zege echter niet cadeau. Aan de hand van Kevin Durant, goed voor 35 punten, moest het eerst een achterstand van elf punten wegwerken.

Los Angeles Clippers won in Charlotte met 100-94 van de Bobcats. Voor de koploper uit de Pacific Division betekende het de achtste zege achtereen. Charlotte heeft nu al negen duels niet gewonnen. Clippers-spelverdeler Chris Paul tekende voor negentien punten en tien assists. Blake Griffin en Matt Barnes scoorden eveneens negentien punten.

Overige uitslagen NBA woensdag:

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 89-96

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 88-94

Orlando Magic - Atlanta Hawks 80-86

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 96-81

Utah Jazz - San Antonio Spurs 99-96

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 82-80

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 108-105

Houston Rockets - Washington Wizards 99-93

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 98-85

Boston Celtics - Dallas Mavericks 117-115