Mancini: "Wij zijn beter dan United"

Peterselieman

Ondanks de zes punten achterstand op de ranglijst en de 3-2 nederlaag zondag in het onderlinge duel is manager Roberto Mancini duidelijk: "Wij zijn beter dan Manchester United."

De voormalige trainer van Internazionale zag zijn ploeg zondag in de laatste minuut met 3-2 verliezen door een rake vrije trap van Robin van Persie. Manchester City had zich na een 2-0 achterstand teruggeknokt in de wedstrijd, maar moest genoegen nemen met nul punten. De achterstand op de koploper is gegroeid naar zes punten.

"Het gaat momenteel niet goed maar ik weet zeker dat we een geweldig jaar zullen hebben", vertelt Mancini. "United heeft veel meer ervaring dan wij, maar wij hebben een veel beter team en spelen beter voetbal. Zes punten is geen groot verschil met nog 24 wedstrijden te spelen. We moeten proberen om vijf of zes wedstrijden op rij te winnen en dat verkleinen we de achterstand vanzelf."

Mancini moedigt zijn spelers aan om te blijven strijden voor de titel. "Ook al hebben we zondag verloren, we hebben laten zien dat we een sterk team zijn en dat we de landstitel opnieuw kunnen winnen. We waren wat ongelukkig. We hebben de wedstrijd lang gedomineerd en verdienden het niet om te verliezen. De Premier League is de beste competitie ter wereld en er is nog van alles mogelijk. Vorig jaar hebben we meegemaakt dat je een wedstrijd in de laatste seconde kan winnen", aldus Mancini, doelend op de laatste wedstrijd van de competitie tegen QPR, waarin Kun Aguero The Citizens in de laatste seconde naar het kampioenschap schoot.