Bradford knikkert Arsenal uit League Cup

Niels (DerMeister)

Arsenal is vanavond opnieuw tegen een flinke zeperd aangelopen. De ploeg van trainer Arsène Wenger ging op bezoek bij Bradford City na strafschoppen ten onder in de kwartfinales van de Engelse League Cup.

Arsenal, dat aantrad in hun sterkste opstelling, kwam al na een kwartier spelen met 1-0 achter. Middenvelder Garry Thompson wist Arsenal-goalie Wojciech Szczesny te verschalken. Arsenal, dat verder met spelers als Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Lukas Podolski, Gervinho en Santi Cazorla aantrad, scoorde pas drie minuten voor tijd de gelijkmaker. Thomas Vermaelen was de gevierde man.

Een verlenging moest er aan te pas komen, maar beide ploegen wisten hierin niet te scoren. Bradford City, acterend op het derde niveau iin Engeland, onderscheidde zich vervolgens in de allesbeslissende strafschoppenreeks en plaatste zich daardoor knap voor de halve finales van de League Cup.

Ook Aston Villa plaatste zich voor de halve finales. Op bezoek bij Norwich City werd eenvoudig met 1-4 gewonnen. Voormalig AZ-speler Brett Holman scoorde de 0-1 namens Aston Villa. Andreas Weimann was tweemaal trefzeker, terwijl de Belgische aanvaller Christian Benteke het vierde doelpunt voor zijn rekening nam. Steve Morison had Norwich City in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet.