Djokovic, S. Willams en Vergeer uitgeroepen tot wereldkampioen

Boris (borisz)

De internationale tennisfederatie ITF heeft de tennissers Novak Djokovic, Serena Willams en rolstoeltennisster Esther Vergeer uitgeroepen tot wereldkampioen tennis. Vergeer is voor de 13de keer op rij uitgeroepen tot wereldkampioene van het jaar. De Nederlandse, die een rust- en denkpauze heeft ingelast, veroverde bij de Paralympische Spelen in Londen voor de vierde maal op rij goud in het enkelspel.

De Serviër Novak Djokovic staat eerste op de wereldranglijst, prolongeerde zijn titel bij de Australian Open en haalde de finale op Roland Garros en de US Open. Williams won de titels op Wimbledon en de US Open en pakte in Londen olympisch goud.

De Amerikaanse gebroeders Bryan werden voor de negende keer uitgeroepen tot de wereldkampioen in het dubbelspel. Bij de dames ging de titel naar het Italiaanse koppel Sara Errani en Roberta Vinci. De jeugdtitels gingen naar de Canadees Filip Peliwo en de Amerikaanse Taylor Townsend. Stephane Houdet uit Frankrijk werd uitgeroepen tot wereldkampioen rolstoeltennis bij de mannen.