Duizenden trotseren regen voor stille tocht Almere

anoniem_22072019025900

Duizenden mensen zijn in Almere bijeen voor de stille tocht ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen. Om 17.00 uur startte de bijeenkomst bij voetbalclub Almere City FC. De regen weerhield mensen er niet van om naar het sportcomplex te komen. Velen van hen dragen shirts van S.C. Buitenboys en een band om de arm met een lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld.

Rond 17.30 uur start stille tocht van ruim 2,5 km van Almere City FC naar S.C.Buitenboys. Daar worden 4200 rode rozen neergelegd. Er worden zo'n twintigduizend mensen verwacht.

Onder anderen burgemeester van Almere Annemarie Joritsma en KNVB-voorzitter Michael van Praag spreken voorafgaand aan de stille tocht. De schoonzus van Nieuwenhuizen spreekt namens de familie. Ook minister van Sport Edith Schippers (VVD) en burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan zijn aanwezig.

De 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleed maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen nadat spelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten hem tot tweemaal toe hadden geslagen en geschopt na een wedstrijd tegen Buitenboys in Almere.