[NBA] San Antonio Spurs blijven imponeren

Peterselieman

San Antonio Spurs heeft zich in de NBA op indrukwekkende wijze weer alleen aan kop genesteld van de Western Conference. Met niet misverstane cijfers (132-102) werd Charlotte Bobcats op de zevende opeenvolgende nederlaag getrakteerd. De ruime overwinning kwam deels tot stand door de negentien driepunters die de Spurs produceerden.

Danny Green was met 23 punten de productiefste speler, op een punt gevolgd door ploeggenoot Tony Parker. De Spurs kunnen nu het beste gemiddelde van de NBA overleggen met zeventien overwinningen uit 21 duels. Oklahoma City Thunder volgt op de tweede plaats met een zege minder, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Miami Heat ontdeed zich eenvoudig van New Orleans Hornets. Het werd 106-90 voor de titelhouder. Dwyane Wade en LeBron James hadden met respectievelijk 26 en 24 punten een belangrijk aandeel in de zege. Miami, de nummer twee van het oosten, haalde met 58 procent het hoogste schotgemiddelde van het seizoen.

Houston Rockets kon de terugkeer van coach Kevin McHale op de bank niet opluisteren met een overwinning. De trainer was ruim een maand afwezig om zijn zieke dochter bij te staan. Die overleed uiteindelijk twee weken geleden.

Dallas Mavericks vertrok met een 116-109 zege uit Houston. Dallas-guard O.J. Mayo had het met veertig punten op zijn heupen. James Harden stond halverwege al op dertig, maar kon in het tweede deel van de wedstrijd nog maar negen punten bijschrijven.

Overige uitslagen
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 117-99
Washington Wizards - Golden State Warriors 97-101
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 92-79
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 97-104
Chicago Bulls - New York Knicks 93-85
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 83-93
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 80-99


San Antonio Spurs blijven imponeren in NBA (Foto: Novum)