Van Bommel trekt boetekleed aan

Peterselieman

Afgelopen week ging het na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen veel over respect in het voetbal. De aanvoerder van PSV Mark van Bommel steekt tegenover de NOS de hand ook in eigen boezem omdat hij zichzelf soms te veel laat gelden.

Van Bommel hekelt het geweld en het hebben van een tekort lontje. "Het is ongelooflijk dat het gebeurt. Nu is het op het voetbalveld, maar het gebeurt ook op het station en in het uitgaansleven. Ik denk dat dat een heel groot maatschappelijk probleem is. We hebben als profvoetballers een voorbeeldfunctie. Maar ik denk niet dat het een probleem van het voetbal is."

"Ik ben zelf ook heel fanatiek op het veld en emotioneel. Als ik vind dat ons op het veld onrecht wordt aangedaan, dan zeg ik dat. Soms is de manier van uitdrukken verkeerd, te hard, te emotioneel, maar na de wedstrijd is het over. Dan heb je weer het normale respect voor elkaar. De normen en waarden die eigenlijk iedereen zou moeten hebben. Het is een heel groot probleem en dat heeft zeker ook met opvoeden te maken."