[Premier League] Chelsea zet druk op City met zege

Peterselieman

Chelsea blijft meedoen in de strijd om de Engelse titel. De ploeg won zaterdag in de Premier League met 3-1 bij Sunderland en verkleint daardoor de achterstand op nummer twee Manchester City naar vier punten. City speelt zondag de Manchester derby tegen United. Arsenal won de subtopper tegen West Bromwich Albion: 2-0.

Voor Chelsea scoorde Fernando Torres tegen Sunderland twee keer. De Spanjaard schoot ook nog tegen de lat en de rebound werd door Juan Mata tot 3-0 verwerkt. Adam Johnson scoorde voor de thuisploeg.

Arsenal won thuis met 2-0 van seizoensverrassing West Bromwich Albion. Mikel Arteta schoot in beide helften een strafschop raak. De eerste penalty kwam nadat Santi Cazorla in het strafschopgebied neerging. Alex Oxlade-Chamberlain was na rust slachtoffer van een overtreding waardoor Arteta opnieuw van elf meter mocht aanleggen.

Queens Park Rangers haalde ook in zijn tweede duel onder Harry Redknapp een punt. De Londense hekkensluiter speelde uit bij Wigan Athletic, de ploeg van Ronnie Stam, met 2-2 gelijk. James McCarthy zette Wigan op 1-0, maar Ryan Nelsen maakte gelijk. In het tweede bedrijf stond QPR dankzij Djibril Cissé zelfs even op voorsprong, maar McCarthy scoorde zijn tweede voor de thuisploeg.

Swansea kwam thuis tegen Norwich 3-0 achter. De Welshe ploeg kwam mede dankzij een treffer van Jonathan de Guzman twee goals terug, maar Robert Snodgrass stelde de zege van Norwich veilig. Door een late treffer van de thuisploeg werd het uiteindelijk nog wel 4-3. Southampton, met Jos Hooiveld op de bank, won met 1-0 van Reading. Aston Villa en Stoke City scoorden niet: 0-0.


Chelsea zet druk op City met zege (Foto: Novum)