McLaren had snelste auto in 2012

Peterselieman

Het Formule 1-team McLaren had in 2012 de snelste auto, zo blijkt uit een analyse van het Duitse Speed Week. De bolides van Lewis Hamilton en Jenson Button bleken echter niet de betrouwbaarste te zijn, waardoor Red Bull Racing en Sebastian Vettel er met de titels vandoor konden gaan.

Speed Week meldt dat na analyse van alle snelste rondetijden is gebleken dat McLaren 0,18 seconden van de perfecte auto af zat. De betrouwbaarheid liet met name Hamilton in de steek, waardoor Red Bull dat 0,38 seconden van de perfectie afzat kon winnen. Lotus was het derde team met 0,7 seconden en Ferrari dat met Fernando Alonso tot in de laatste race meedeed om de titel kwam 0,75 seconden tekort.

In 2012 won McLaren maar liefst zeven races, waaronder de laatste twee. Hamilton zegevierde in de Grand Prix van de Verenigde Staten, terwijl Button in Brazilië de beste was. Red Bull won ook zeven races, terwijl Ferrari met Alonso driemaal de beste was. Lotus stond met Kimi Räikkönen in Abu Dhabi op de hoogste trede van het podium.