Doden door tornado in Nieuw-Zeeland

Erik (JeMoeder)

Twee voorsteden van de Nieuw-Zeelandse stad Auckland zijn donderdag getroffen door een tornado. Drie mensen kwamen om het leven en meer dan 250 mensen moesten hun beschadigde huizen verlaten. Dat hebben de autoriteiten gezegd. Zeven mensen hebben verwondingen opgelopen en moesten zich laten behandelen in een ziekenhuis.

De tornado trof de voorsteden Hobsonville en Whenuapei. Twee van de doden vielen op een bouwplaats bij een lagere school in Hobsonville. Toen de tornado langsraasde viel een betonnen plaat op twee bouwvakkers. Een derde persoon kwam onder een boom terecht en stierf ter plekke.

Verder raakten honderden gebouwen beschadigd en waaiden er bomen om. Ook ontstonden her en der overstromingen. Ongeveer honderdvijftig huizen zijn door de tornado onbewoonbaar geworden.

Jaarlijks wordt Nieuw-Zeeland getroffen door zo'n zeven tornado's. De meeste stormen zijn klein, duren slechts enkele minuten en richten weinig schade aan. De tornado van donderdag was de dodelijkste in meer dan zestig jaar.