Producent bekend voor Terminator 5

René (MrManiak)

Hoewel het al ruim een jaar vaststaat dat er meer Terminator-films gaan komen, heeft het lang geduurd voordat het contract tussen Annapurna Productions en Pacificorp is getekend. Pas na een jaar is een eerste naam voor de volgende Terminator bekendgemaakt: producent David Ellison.

De Terminator-franchise is een aparte deal geweest voor Annapurna Productions, die zich eerder heeft gericht op films zoals Lawless, Zero Dark Thirty en The Master. De broer van Annapurna-directeur Megan Ellison, David, is wat dit betreft ook een logische zet geweest. Met zijn eigen bedrijf Skydance heeft hij eerder films zoals Mission Impossible: Ghost Protocol, Jack Reacher, Jack Ryan en Star Trek Into Darkness geproduceerd. De oplettende lezer weet dat de rechten van deze vier films allemaal bij Paramount Pictures liggen. Het is op dit moment onbekend of de studio meewerkt aan de volgende Terminator-films.

De Terminator­-reboot zit in een ware productiehel sinds Terminator: Salvation. Het scenario voor ‘Terminator 5’ van Justin Lin is na het schrijven vrijwel direct in de prullenbak verdwenen. Annapurna Productions en Skydance starten volledig opnieuw met het script als zij een nieuwe scenarist hebben gevonden.

Drie Terminator-films waren een onderdeel van de deal, maar volgens de meest recente geruchten is dit inmiddels teruggebracht tot twee. Toch moeten de studio’s haast maken met het filmen van de actiefilms: in 2019 gaan de rechten van Terminator weer terug naar de vader van de reeks, James Cameron.