Reus: "Ajax deed aan Barcelona denken"

Niels (DerMeister)

Borussia Dortmund had tijdens de laatste Champions League-ontmoeting met Ajax geen kind aan de Amsterdammers. Toch is Marco Reus complimenteus over de Nederlandse landskampioen.

Net als Ajax beschikt Dortmund over een talentvolle, maar onervaren selectie. Uitkomen op het hoogste Europese niveau is zodoende van essentieel belang, zo vindt ook Reus. "Voor mijn ontwikkeling is het spelen van dit soort wedstrijden enorm belangrijk", zegt de aanvaller in gesprek met Voetbal International.

Ofschoon de Duitsers in de Nederlandse hoofdstad met 1-4 aan het langste eind trokken, weigert Reus te spreken van een makkelijke avond. "Zelfs die recente zege in Amsterdam kwam niet zo eenvoudig tot stand als het lijkt. Anders dan Duitse teams bouwde Ajax nóg meer op van achteruit. Veel korte combinaties, spelen op balbezit, ook de keeper wordt als laatste man in het spel betrokken; het deed me zelfs aan Barcelona denken..."

De waardering voor de Nederlandse speelwijze is niet enkel gebaseerd op de laatste confrontaties met Ajax. "Ik ben een fan van de Nederlandse manier van voetballen", zegt Reus. "Ajax speelt in een sterke competitie, ook PSV en FC Twente hebben de laatste jaren goed gepresteerd. En ook Feyenoord heeft het goed gedaan. Alleen heeft Ajax tegen Borussia Dortmund niet zo veel doelkansen gecreëerd. En zeker in de Champions League moet je de kansen die je krijgt benutten."