The Smurfs wint BAFTA Publieksprijs

René (MrManiak)

De bioscoopfilm De Smurfen is de winnaar van de BAFTA Film Publieksprijs voor kinderen. Deze publieksprijs, een weerspiegeling van de populariteit van de film, loopt parallel aan de officiële competitie, waarbij 7- tot 14-jarigen konden stemmen op hun favoriete speelfilm tijdens een bezoek aan de BAFTA kinderwebsite.

Dit heeft Sony vandaag bekendgemaakt. In The Smurfs belanden zes Smurfen, op de hielen gezeten door boze tovenaar Gargamel, in New York. Ze maken kennis met de mensenwereld en de mensen met hen, als ze proberen te ontsnappen aan Gargamels grijpgrage handen en een weg terug naar het Smurfendorp te vinden.

Vandaag is ook de Nederlandstaliger synopsis van The Smurfs 2 vrijgegeven. In The Smurfs 2 creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurfachtige wezens genaamd de Stouterds. Daarmee hoopt hij de almachtige, magische Smurfessentie te kunnen benutten. Maar wanneer hij ontdekt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil - en alleen Smurfin een geheime spreuk weet die de Stouterds kan omtoveren tot echte Smurfen - ontvoert Gargamel de Smurfin en brengt haar naar Parijs. Gargamel wordt in Parijs aanbeden door miljoenen als 's werelds grootste tovenaar. Het is aan Grote Smurf, Klungel Smurf, Mopper Smurf en Hippe Smurf om terug te keren naar onze wereld, zich te herenigen met hun menselijke vrienden Patrick en Grace Winslow om Smurfin te redden! Zal Smurfin, die altijd het gevoel heeft gehad anders te zijn dan de andere Smurfen, een band krijgen met de Stouterds Vexy en Hackus - of zullen de Smurfen haar overtuigen dat hun liefde voor haar 'True Blue' is?

The Smurfs 2 verschijnt op 31 juli 2013 in de bioscoop.

The Smurfs wint BAFTA
The Smurfs wint BAFTA