Stevens gaat vol voor winst in groepsfase

Niels (DerMeister)

Schalke 04 is al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, maar wil dat wel doen als groepswinnaar. Trainer Huub Stevens wil dan ook drie punten tegen Montpellier.

Stevens wil er alles aan doen om boven Arsenal te eindigen in Groep B. Na vijf wedstrijden gaat Schalke 04 aan kop met elf punten. Arsenal verzamelde er tot dusver tien. Bij een overwinning op de Franse landskampioen is Schalke zeker van de groepswinst. The Gunners gaan op bezoek bij Olympiakos, dat al zeker is van de derde plaats.

"Het is mijn prioriteit om aan de leiding te blijven in de groepsfase", zei Stevens maandag op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Montpellier. "In de knock out-fase zijn er geen zwakke ploegen, maar als je als eerste eindigt ontwijk je misschien wel de grootste clubs."

"We zijn hier naartoe gekomen om de wedstrijd en groep te winnen", aldus Stevens. "Het was anders geweest als we ons nog hadden moeten kwalificeren. Dus ik denk dat we een stuk vrijer naar de wedstrijd kunnen toeleven, maar wel met dezelfde focus."

"Montpellier speelt goed voetbal", zegt Stevens over de tegenstander van vanavond. "Het Franse voetbal is doorgaans goed. Montpellier heeft dan wel niet zo veel ervaring als de andere teams in de groep, ze hebben tijdens onze eerste ontmoeting laten zien dat ze over veel kwaliteit beschikken."