Zemeckis over Roger Rabbit-vervolg

René (MrManiak)

Robert Zemeckis heeft deze week gepraat over een mogelijk vervolg op de komediefilm Who Framed Roger Rabbit. Op dit moment lijken er al een regisseur en scenario paraat te zijn.

"Ik ben blij met het script, het is erg goed!", zo zegt Zemeckis. Hij legt uit dat het vervolg dezelfde eigenschappen zal bevatten die we kennen van het oorspronkelijke eerste deel. "Als ik het vervolg zou doen, zou ik het net zoals deel een doen. Het zou er hetzelfde uitzien, maar we zouden het in 3D presenteren. Alle animaties zou ik weer in 2D doen, maar met het gebruik van 3D-gereedschappen."

Zemeckis heeft nog geen studio in gedachten, maar geeft wel een flinke sneer naar een bedrijf dat het niet zou worden. "Het wordt niet zoals Pixar 3D, het ziet er zoals dat niet uit…Dit zou wederom een historisch belangrijke film moeten worden."

In het interview heeft Zemeckis verder aangegeven open te staan voor een 3D re-release van Who Framed Roger Rabbit na het zien van gerestaureerd materiaal. Dus mocht een vervolg niet in het verschiet liggen, mogelijk krijgen we wel het witte konijn weer terug in de bioscoop.