Zaakwaarnemer: "Bony tekent geen nieuw contract"

Niels (DerMeister)

Wilfried Bony staat voor een vertrek bij Vitesse in de winterstop. "Vitesse vecht voor zijn speler. Maar laten ze hem niet gaan, dan volgt een big fight", aldus zaakwaarnemer Francis Kacou.

Vitesse wil de topscorer van de Eredivisie graag behouden en zou hem zelfs een nieuwe aanbieding hebben gedaan. Daar is volgens Kacou niets van waar. Iedere aanbieding die Vitesse doet zal Bony naast zich neerleggen. Hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer. "Wilfried tekent honderd procent zeker geen nieuw en verbeterd contract", zegt Kacou tegenover het Algemeen Dagblad. "En deelname aan de Afrika Cup afzeggen, doet hij ook zeker niet."

AC Milan, Liverpool, Chelsea, Olympique Marseille en vooral CSKA Moskou hebben naar verluidt hun interesse kenbaar gemaakt bij de belangenbehartigers van Bony. Volgens Kacou is het slechts een kwestie van tijd voordat de clubs concreet worden en het tot een transfer komt.

"Toen Vitesse Bony van Sparta Praag probeerde over te nemen, was meneer Kasakowski naar Tsjechië afgereisd. Hij beloofde ons dat Vitesse mee zou werken als er ooit een grote club voor Wilfried belangstelling toonde. Aan die afspraak houden we hem", aldus Kacou.

Kasakowski gaf onlangs nog aan dat Vitesse niet zal meewerken aan een transfer in de winter. "Vitesse vecht voor zijn speler. Maar laten ze hem niet gaan, dan volgt een big fight", aldus Kacou. "Ik heb net nog met Wilfried gesproken. Hij herhaalde honderd procent zeker weg te willen zodra er een goeie club komt. Komt die er toch niet, dan maakt hij gewoon het seizoen af bij Vitesse."