Microsoft werkt aan grote gamereeks

René (MrManiak)

Microsoft is begonnen met de productie van een nieuwe gamereeks die de grootte van de Halo-serie moet evenaren. Het bedrijf heeft zijn studio in Vancouver hernoemd tot Black Tusk Studios en binnen afzienbare tijd werken daar 110 mensen aan de nieuwe spelserie. Dat schrijft de Canadese krant The Vancouver Sun.

"We willen de volgende Halo hier in Vancouver maken", zei studiobaas Mike Crump tegen de krant. Het spel wordt volledig opgebouwd in de kantoren van Black Tusk Studios.

Andere gamebedrijven, waaronder Rockstar Games en Radical Entertainment, hebben in het afgelopen jaar hun studio's in Vancouver gesloten. In Montreal en Toronto genieten gamebedrijven belastingvoordeel die zij in Vancouver niet krijgen, maar volgens Crump is dat geen reden de stad te verlaten. "In Vancouver zit tientallen jaren gamehistorie. Er zit veel talent hier", meent hij.

Wanneer Black Tusk Studios zijn game zal onthullen, is nog niet bekend. Om zich te kunnen meten aan de Halo-reeks moet er flink uitgepakt worden. Halo heeft in elf jaar 3,6 miljard dollar opgeleverd.