[WB] Verweij: "Slappe hap"

Peterselieman

Schaatser Koen Verweij werd vandaag op de 1.500 meter in Astana slechts twaalfde nadat hij vorige week in Kolomna nog zegevierde op de schaatsmijl. De Nederlander eindigde anderhalve seconde achter winnaar Shani Davis en noemde zijn race 'prutswerk' en 'slappe hap'.

De opening vond Verweij nog goed, maar daarna leek het nergens meer op, zo meldde hij aan de NOS. "Ik ging te ontspannen rijden. Ik moet ook rustig blijven, want dan ga ik hard schaatsen. Maar dit was een tikkeltje te rustig."

De zege van vorige week heeft hem naar eigen zeggen niet uit zijn ritme gebracht. "Ik heb me gefocust op de puntjes die ik moet verbeteren. Constant zijn, daar train ik juist op. Het is dan balen als dat niet lukt. Het is jammer dat het niet achter elkaar lukt, dat het om en om moet. Dat moet een stuk beter. Het was inderdaag gewoon slappe hap. Of Davis de hegemonie weer hersteld heeft? Nou, ik wil heel graag tegen hem rijden en 'm weer van het podium afschoppen. Maar dat zat er vandaag helaas niet in."