[CT] Van Ass: "Doel was om ritme te hervinden"

Boris (borisz)

Bondscoach Paul van Ass keek zaterdagmiddag (lokale tijd) tevreden terug op de met 3-1 gewonnen openingswedstrijd van de Champions Trophy. "We wilden voelen dat we weer bovenliggend kunnen zijn, en dat lukte", aldus Van Ass.

Ritme hervinden, daar ging het de bondscoach om. "Want er staat hier een aantal nieuwe jongens op het veld. En spelers die er op de Olympische Spelen wel waren, hebben een andere positie of andere rol, zoals Sander de Wijn, onze nieuwe laatste man, en Klaas Vermeulen die aanvoerder is geworden. Dat moet zijn weg dus allemaal nog vinden."

"Maar ik ben blij met de manier waarop we speelden. Dat Pakistan met 1-0 voor kwam was niet zo spannend. Zoiets kan gebeuren. Ik vond het goed hoe wij met gedurfd spel de wedstrijd toch naar ons toetrokken. Ik heb veel schoten op doel gezien en het strafcornerpercentage was netjes. 5-1 was mooier geweest, maar dit is een prima start."

Van Ass liet ook weten neo-international Glenn Schuurman, die op het laatste moment de geblesseerde Mink van der Weerden verving, voorlopig nog niet als strafcornerschutter gaat fungeren, een rol die Schuurman bij Jong Oranje wel had. "Glenn is zonder voorbereiding bij de groep gekomen, dat is al moeilijk genoeg. Ik heb hem vandaag twee keer tien minuten laten spelen en dat ging ontzettend goed. Maar ik geef hem daar voorlopig niet ook nog eens de druk van de strafcorner bij. Misschien later in het toernooi, maar eerst wil ik hem rustig brengen."