Langeler: "Konden niet meer doen"

Boris (borisz)

Art Langeler betreurt het gelijkspel van PEC Zwolle tegen VVV-Venlo. Dankzij goed keeperswerk van Niki Mäenpää moesten de Zwollenaren het met een punt doen.

"Gezien de veld- en kansverhoudingen hadden we moeten winnen", zegt Langeler tegen Eredivisie Live. "Ik ben niet ontevreden, hoe raar het ook klinkt, omdat we een aantal thuiswedstrijden die ook zo waren, hebben verloren. Dan moet je zorgen dat je niet verliest en dat is gelukkig niet gebeurd. Wij konden niet meer doen dan dit."

"Het vervelende van het voetbalspel is dat verdedigen vaak beloond wordt", meent de oefenmeester. "En gelukkig niet maximaal vandaag. Ik zou het liever anders zien. Ik zou liever zien dat het aanvallend voetbal een beetje beloond wordt. Als die laatste kopbal erin was gevallen, had iedereen toch gezegd: gerechtigd."

Langeler wilde nog niets kwijt over de samenwerking met Werder Bremen. Deze week waren er gesprekken met Werder-trainer Thomas Schaaf. "Er kwam uit dat er spelers zijn die bij Bremen geen kans in het eerste krijgen. Wij zijn er natuurlijk erg blij mee als wij daar gebruik van kunnen maken."