[Premier League] Chelsea scoort onder Benitez weer niet

Peterselieman

Ook de tweede wedstrijd van Chelsea onder leiding van de nieuwe coach Rafael Benitez is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Net zoals zondag tegen Manchester City werd woensdag voor eigen publiek opnieuw niet gescoord tegen Fulham. Benitez is de opvolger van de vorige week ontslagen Roberto di Matteo. Door het gelijkspel stijgt de Londense club naar de derde plek in de Premier League.

Arsenal kwam op bezoek bij Everton niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Theo Walcott bracht de Londenaren binnen een minuut al op voorsprong. Marouane Fellaini zette binnen een halfuur de eindstand op het bord. Door de puntendeling zakken de ploegen naar de zesde en zevende plaats op de ranglijst.

Newcastle United kwam weer niet tot winst. Met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis werd met 2-1 verloren bij Stoke City. De Senegalese spits Papiss Cissé zette Newcastle vlak na rust nog wel op het goede spoor. Door goals van Jonathan Walters en Cameron Jerome werd alsnog verloren, waardoor Newcastle nu precies een maand zonder competitiezege is.

Jan Vertonghen won met Tottenham Hotspur van zijn voormalige ploeggenoot bij Ajax Luis Suarez, de huidige spits van Liverpool. Het werd 2-1 voor de Spurs. Aaron Lennon scoorde al na zeven minuten de openingstreffer. Vervolgens liet Gareth Bale in positief en negatief opzicht van zich spreken. Hij scoorde al vlot de 2-0, maar bracht met een eigen doelpunt in de tweede helft de spanning terug. Op gelijke hoogte kwamen de Reds echter niet meer.

De revelatie van het seizoen West Bromwich Albion moest een nederlaag slikken. Op bezoek bij Swansea City werd met 3-1 verloren. Jonathan de Guzman en Kemy Agustien vielen in de slotfase in bij de thuisploeg, waar Dwight Tiendalli op de bank bleef.

Alle doelpunten werden gescoord in de eerste helft. Michu en Wayne Routledge brachten Swansea op een riante 3-0 voorsprong, waarna de Belgische spits Romelu Lukaku in de blessuretijd van het eerste bedrijf iets terugdeed.

Overige uitslag
Southampton - Norwich City 1-1