Pot verwacht geweldige wedstrijden

anoniem_22072019025900

Cor Pot heeft verheugd gereageerd op de loodzware EK-loting van Jong Oranje. De Nederlandse beloften werden woensdag in Tel Aviv gekoppeld aan titelhouder Spanje, Duitsland en Rusland. "We hadden bijna niet zwaarder kunnen loten. De beste landen in deze leeftijdscategorie tegen elkaar op het hoogst mogelijke niveau", zegt de bondscoach. "Ik verwacht geweldige wedstrijden in deze groep."

Pot neemt met niets minder genoegen dan de Europese titel. "Dat heb ik al voor deze loting uitgesproken, dus daar verandert niets aan. Als ik straks in Israël de spelers tot mijn beschikking heb die de afgelopen tijd al naar Oranje zijn doorgestroomd, dan kunnen we een heel ervaren en krachtig team neerzetten en behoren we absoluut tot de kanshebbers."

De bondscoach kan putten uit een rijk arsenaal aan spelers van wie een aantal onlangs hun debuut maakten in Oranje. Spanje is op papier de sterkste opponent. Het land, met spelers als Thiago Alcantara van Barcelona en Manchester United-goalie David de Gea in de gelederen, won alle kwalificatieduels en incasseerde maar drie tegengoals.

Duitsland, met internationals Lewis Holtby en Julian Draxler in de selectie, bleef eveneens ongeslagen. Rusland verloor in zijn groep van Portugal maar eindigde wel boven de Zuid-Europeanen. De Russen versloegen in de play-offs Tsjechië.

Het is nog niet bekend waar Jong Oranje de pouleduels gaat spelen. Het speelschema met locaties en aanvangstijden wordt de komende periode na overleg met tv-partners en organisatie vastgesteld en uiterlijk 15 december bekendgemaakt.