Uitspraak in zaak DSK uitgesteld

anoniem_22072019025900

Een Frans hof heeft woensdag een uitspraak over het al dan niet doorzetten van een rechtszaak tegen voormalig IMF-chef Dominique Strauss-Kahn uitgesteld. Strauss-Kahn wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een prostitutienetwerk. De uitspraak is uitgesteld tot 19 december.

Volgens de advocaten van Strauss-Kahn zijn de rechters die onderzoek doen naar de zaak bevooroordeeld. Ze eisen daarom dat het onderzoek naar DSK wordt afgesloten en hun cliënt niet wordt vervolgd. Strauss-Kahn heeft toegegeven dat hij 'libertijnse' bijeenkomsten bezocht, maar hij zei niet te weten dat sommige vrouwen die daar waren werden betaald voor hun aanwezigheid.

Het openbaar ministerie is tegen het stilleggen van het onderzoek en meent dat er 'serieuze' aanwijzingen zijn die een rechtszaak rechtvaardigen.

Als de zaak tegen Strauss-Kahn in december niet wordt doorgezet, dan is hij nog steeds niet helemaal uit de problemen. Als er in het onderzoek naar het prostitutienetwerk nieuwe feiten opduiken kan er opnieuw een onderzoek naar hem worden ingesteld.