FOK! wat een weer...In het noorden en westen een enkele bui

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Gisteren vielen er vooral in het westen en noorden enkele buien en daar komt vandaag geen verandering in. Het zullen geen zware buien zijn, want meer dan een paar millimeter zal er beslist niet gaan vallen. In het binnenland lijkt het vandaag overwegend droog te zullen blijven.

Net als gisteren zullen wolkenvelden en opklaringen elkaar afwisselen. De wind komt hierbij uit het noorden en is langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. De temperaturen liggen vanmiddag tussen de 5 en 9 graden en dat is normaal voor deze tijd van het jaar. Persoonlijk verlang ik ondertussen naar de winter, want dit nietszeggende weer van de laatste periode begint me een beetje te vervelen. Aan de andere kant hoor je dit als weerman wel te accepteren. Voor de komende dagen is er ten opzichte van mijn eerdere weerberichten nog steeds helemaal niets veranderd. Een licht wisselvallig weerbeeld met een klein beetje vorst in de nacht en vroege ochtend.

Véél interessanter is het feit dat de stad Taranto in het zuiden van Italië is getroffen door een echte tornado. De eerste berichten gaan zelfs uit van een EF3 tornado, maar dat zal nog onderzocht moeten worden. De schade is erg groot en helaas is er zelfs iemand om het leven gekomen. Dit was een tornado die we zelden tegen komen in Europa en ik zal dit de komende dagen ook eens rustig gaan bestuderen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

RegenbuiIk maakte gisteren een flinke wandeling, maar droog hield ik het niet.