Gokmaffia benaderde Sluiter

Peterselieman

Voormalig tennisser Raemon Sluiter heeft aan NUsport toegegeven dat hij tijdens zijn loopbaan wel eens benaderd is door de gokmaffia. In ruil voor geld had de Nederlander dan opzettelijk een wedstrijd moeten verliezen. Hij weigerde ook maar een seconde over een dergelijk voorstel na te denken.

"Ik heb wel eens een anoniem telefoontje op mijn hotelkamer gehad. Van de gokmaffia, vlak voor een toernooi. En dan wordt makkelijk het driedubbele geboden van wat je normaal zou krijgen als je de eerste ronde verliest." Sluiter zei meteen nee op het voorstel. "Ik zei 'Not interested', en toen de hoorn erop. Maar ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat iedereen dat afwijst. Het is wel heel snel verdiend."

De Oostenrijker Daniel Köllerer zwichtte voor het geld en werd hiervoor in 2011 levenslang geschorst. Volgens Sluiter zijn hiermee de problemen niet uit de wereld. "Zeker speelt het. Ze hebben laatst nog een kwalificatieregel aangepast die matchfixing tussen twee spelers in de hand werkte."

De 34-jarige Rotterdammer, die in 2010 stopte met tennis op het hoogste niveau, geeft toe dat niet alleen de gokmaffia de uitkomst van partijen wil sturen, maar dat soms tennissers dit ook onderling willen regelen. "Ja, het is me wel eens gevraagd, maar ik heb het nooit gedaan."