Williams in 2013 met Bottas en Maldonado

Peterselieman

Het Formule 1-team Williams heeft bekendgemaakt dat in 2013 Valtteri Bottas en Pastor Maldonado de line-up zullen gaan vormen. Bottas is de vervanger van Bruno Senna die na een jaar alweer vervangen wordt.

Maldonado zal volgend jaar aan zijn derde seizoen in de Formule 1 gaan beginnen. De Venezolaan verkreeg in 2011 met steun van PDVSA een plaatsje bij Williams. Na een lange carrière was de inmiddels 27-jarige coureur in het jaar ervoor kampioen geworden in de GP2 Series. Vorig jaar wist hij met een tiende plaats in België zijn enige punt te behalen. Maldonado deed het dit seizoen aanmerkelijk beter met een zege in Spanje, maar was ook grillig met veel finishes buiten de punten, waardoor hij in de titelstrijd slechts vijftiende met 45 punten werd.

De 23-jarige Bottas staat te boek als een jong talent. De Fin won in 2009 en 2010 de Masters of Formula 3 op Zandvoort en werd een jaar later kampioen in de GP3 Series. Hij verdiende hiermee een testzitje bij Williams en in die hoedanigheid heeft hij dit seizoen veel vrijdagtrainingen mogen rijden. Bottas maakte hierin zoveel indruk dat hij een Formule 1-stoeltje voor het seizoen 2013 heeft verdiend.