Jong Oranje geplaatst bij loting EK

Boris (borisz)

Jong Oranje is geplaatst voor de loting voor het Europees kampioenschap 2013 voor spelers onder 21 jaar. De loting is vanavond in Tel Aviv (Israël).  De acht deelnemende landen, waaronder Nederland, worden over twee poules van vier landen verdeeld. Het team van Pot heeft bij de loting een beschermde status verworven op basis van de UEFA-ranglijst.

Het gastland Israël en regerend Europees kampioen Spanje zijn de groepshoofden van A en B. Engeland en Nederland zijn ook geplaatst en kunnen niet bij elkaar in de poule terecht komen. De overige deelnemers Italië, Rusland, Duitsland en Noorwegen zijn niet geplaatst.

Jong Oranje, dat onder coach Foppe de Haan twee keer de titel veroverde, neemt voor de zevende keer deel aan het EK onder 21 nadat vorige maand in de play-offs Slowakije werd verslagen. De eindronde heeft plaats tussen 5 en 18 juni 2013 in het land dat de afgelopen weken nog met raketten werd beschoten door de Hamasbeweging. De wedstrijden zullen gespeeld worden in Tel Aviv, Jeruzalem, Netanya en Petach Tikva.