Polsstokspringer Blom maakt comeback

Peterselieman

Rens Blom pakt zijn polsstok weer op. De 35-jarige atleet zette vier jaar geleden een punt achter zijn carrière, maar heeft nu besloten toch nog een seizoen actief te gaan springen. "Dit keer wil ik alles wèl goed afsluiten", zegt de wereldkampioen van 2005 op de website van atletiekweek.

Blom was de afgelopen jaren bondscoach van de polsstokspringers. Toen duidelijk werd dat zijn functie niet fulltime voortgezet kon worden, zette hij daar vorige maand een punt achter. Het maakte de weg vrij voor een comeback. Dat gevoel werd versterkt door een goede prestatie bij de afscheidswedstrijd van zijn Duitse collega Danny Ecker, waar Blom over 5,31 meter sprong.

"Toen dacht ik: als ik met zó weinig training zo'n wedstrijd kan springen, dan wil ik er wel weer een jaar in investeren", zegt de dertienvoudig Nederlands kampioen. Over deelname aan een NK of EK durft Blom voorlopig nog niet na te denken, al gaat hij wel voor het maximale. "Wordt dat 5,40 meter, dan ben ik daar blij mee. Maar ik denk dat er meer in zit."

Blom hoopt in ieder geval de bittere nasmaak van zijn afscheid in 2008 weg te kunnen spoelen. "Ik ben niet met een goed gevoel gestopt. Ik had in 2007 mijn achillespees gescheurd, waardoor ik mijn wereldtitel niet kon verdedigen. En in 2008 haalde ik de Spelen niet. Toen was ik er klaar mee." Blom is nog altijd houder van het Nederlands record, zowel indoor (5,75) als outdoor (5,81).