[Primera Division] Barcelona wint ruim van Levante

Boris (borisz)

Barcelona heeft de voorsprong op Real Madrid in de Primera Division zondag vergroot naar elf punten. De Catalanen wonnen bij Levante met 4-0. Lionel Messi scoorde de eerste twee treffers voor Barcelona en ook Andres Iniesta en Cesc Fabregas deelden in de feestvreugde. Levante blijft zesde.

De naar Valencia afgereisde Barcelona-fans zagen hun bedevaart lang niet bekroond met goals. Barça was wel beter, maar liep zich steeds vast op de stugge verdediging. De adepten van het tiki-takavoetbal van de Blaugrana's kregen na rust alsnog hun beloning. Lionel Messi luidde een briljant kwartier in door een voorzet van Iniesta af te ronden.

De kleine Argentijn mocht vijf minuten later de handen opnieuw ten hemel heffen. Weer was het Iniesta die hem deze keer de bal vanaf de achterlijn toeschoof en die kans liet Messi niet onbenut. Met een fraai schot was Iniesta weer vijf minuten later zelf verantwoordelijk voor de 3-0 en hij gaf in de 63e minuut ook aan voor Fabregas.

Na de 4-0 waren er nog wel kansen voor Barça, maar het vizier stond niet meer op scherp. Levante kreeg nog een kans om een tegentreffer te maken na hands van Carles Puyol. De Portugees Michel zag echter zowel zijn inzet als de rebound gekeerd door Barcelona-doelman Victor Valdes.

Atletico Madrid had zich eerder op zondag steviger op de tweede plaats genesteld door met 4-0 van Sevilla te winnen. De Andalusiërs, waar Hedwiges Maduro de hele wedstrijd speelde, eindigden door rood voor Federico Fazio voor rust en Ivan Rakitic erna met negen man. Falcao, een eigen doelpunt van Emir Spahic, Koke en Joao Miranda waren verantwoordelijk voor de goals van Atletico.

Athletic Bilbao en Deportivo la Coruña speelden met 1-1 gelijk. Espanyol verloor thuis van Getafe: 2-0.


Barcelona wint ruim van Levante (Foto: Novum)