Van Gerwen wint laatste Players Championship van 2012

Boris (borisz)

Darter Michael van Gerwen heeft een week na de nederlaag in de finale van de Grand Slam of Darts zich goed gerevancheerd. De darter uit Boxtel won zondag in Barnsley het twintigste en laatste Players Championship van het jaar. In de finale won hij van Phil Taylor met 6-5.

Van Gerwen gooide een gemiddelde van 108,82. Taylor deed het zelfs nog iets beter met 109,9, maar ging uiteindelijk toch door de knieën. Het was voor Van Gerwen alweer zijn zevende Pro-Tour-overwinning van het jaar. Door deze zege klimt Mighty Mike naar de zevende plek op de Order of Merit en kan daardoor Taylor pas in de finale van het WK tegen komen. Als hij achtste was geworden was het een mogelijke kwartfinale geweest. 

Volgende week zijn de Player Championship Finals op het programma. De 32 beste spelers van de Player Champioships en European Tours  zijn gekwalificeerd voor dit toernooi. Titelverdediger is Kevin Painter. Dave Chisnall is de beste speler over twintig Player Championships en vijf European Tours van 2012. Van Gerwen is derde. Ook Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort zijn van de partij. Barney is als vierde geplaatst en Van der Voort als 24ste.