"Wij speelden om te winnen, AZ minder"

Boris (borisz)

Zonder al te veel moeite maar met goed voetbal won Feyenoord zondagmiddag met 2-0 verdiend op bezoek bij AZ. Feyenoord-trainer Ronald Koeman was na afloop natuurlijk tevreden over het resultaat van zijn ploeg, maar vooral verbaasd over de spelopvatting van AZ.

De coach had verwacht dat de thuisploeg in de tweede helft meer druk naar voren zouden zetten, maar dat gebeurde niet. De Rotterdammers liepen uit naar een 2-0 voorsprong en hielden deze vast. “AZ dwong ons in de tweede helft met wind tegen niet tot lange ballen, maar liet ons voetballen", zei Koeman na afloop tegenover Eredivisie Live. “Dat ging steeds beter en beter. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen. Wij speelden om te winnen, AZ een stuk minder.”

Koeman zag zijn ploeg winnen door doelpunten van Tonny Vilhena en Ruben Schaken. Bij AZ kreeg Dirk Marcellis in de slotfase nog een directe rode kaart voor een overtreding op Jean-Paul Boëtius. Door de driepunter loopt Feyenoord in op koploper PSV, dat thuis verloor van Vitesse.