[Serie A] Torino stuit zegereeks Fiorentina, goal El Hamdaoui

Peterselieman

Aan de zegereeks van Fiorentina in de Serie A is zondagmiddag een einde gekomen. De club uit Florence kwam na vijf opeenvolgende overwinningen niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Torino. Oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui redde met zijn tweede seizoenstreffer zes minuten voor tijd een punt voor Fiorentina.

Thuisploeg Torino nam tweemaal een voorsprong, via Alessio Cerci en Valter Birsa. Beide keren kwamen de bezoekers terug. Eerst via Gonzalo Rodriguez en later dus door een treffer van El Hamdaoui. De Marokkaanse Nederlander stond op dat moment pas twee minuten in het veld. El Hamdaoui mocht voor de achtste keer dit seizoen invallen. Hij begon eenmaal in de basis.

Fiorentina stijgt door de remise naar de gedeelde tweede plek met Internazionale, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. De achterstand op Juventus bedraagt vier punten.

Zonder Maarten Stekelenburg won AS Roma met 1-0 bij Pescara. Mattia Destro tekende al na vijf minuten voor de enige treffer van de wedstrijd voor de huidige nummer zes van Italië. De Romeinen verzamelden 23 punten uit veertien duels. Pescara blijft laatste, met elf punten.

Overige uitslagen
Sampdoria - Bologna 1-0
Chievo - Siena 0-0
Atalanta - Genoa 0-1


Torino stuit zegereeks Fiorentina, goal El Hamdaoui (Foto: Novum)